Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011 Δελτίο Τύπου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλεών..... 

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 6.00μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου και τη συμμετοχή όλων των φορέων της Κοινότητας, λαϊκή  συνέλευση με θέμα την πρόταση για την κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αμυγδαλεών. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, έγινε ενημέρωση για τις μέχρι τώρα εξελίξεις, ακούστηκαν απόψεις και προτάσεις. Από τη συζήτηση που ακολούθησε εκφράστηκε από όλους τους παρευρισκόμενους η κατηγορηματική αντίδραση για το  κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου  και Νηπιαγωγείου. Στη συνέλευση ακόμα έγινε συζήτηση για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την ικανοποίηση του αιτήματός μας για  να παραμείνουν και να λειτουργήσουν όπως έχουν το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Αμυγδαλεών. Σαν πρώτες ενέργειες στην κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκαν: πρώτον, η παρουσία όλων των κατοίκων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου και δεύτερον, η εκ νέου παράσταση διαμαρτυρίας στη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αναφορικά με το αίτημα των φορέων της Κιβωτού για να πηγαίνουν οι μαθητές μας στο Γυμνάσιο της Κιβωτού, απορρίφτηκε και καταδικάστηκε από όλους με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο.

Τέλος για μια ακόμη φορά από όλους τους παρευρισκόμενους Αμυγδαλιώτες εκφράστηκε μεγάλη ικανοποίηση, για την υποστήριξη του αιτήματός μας από το Βουλευτή Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δασταμάνη Γεώργιο και τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχαλογιάννη Κων/νο. Τους ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις τους και να μην καταργηθούν το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αμυγδαλεών, αλλά να παραμείνουν και να συνεχίσουν τη λειτουργία τους όπως έχουν.

Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011 Δελτίο τύπου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλεών... 

Τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 8.00μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών συγκέντρωση-συζήτηση με θέμα την πρόταση για τη συγχώνευση του Σχολείου μας στην Κιβωτό. Τη συζήτηση άνοιξε ο Προϊστάμενος του Σχολείου κ. Αργύριος Καραλιόλιος, κατόπιν μίλησε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νάστος Γεώργιος, ενώ στη συνέχεια μίλησαν,  ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχαλογιάννης Κων/νος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Πατσιαρίκας Αθανάσιος, ο Ιερέας της ενορίας κ. Καραπούλιος Ευθύμιος, καθώς και πάρα πολλοί γονείς και μαθητές που παραβρέθηκαν. Από τη συζήτηση που ακολούθησε, και παρ' όλη την προσπάθεια του κ. Νάστου να τους πείσει για το αντίθετο,  υπήρξε καθολική αντίδραση από όλους τους παρευρισκόμενους στην πρόταση για το  κλείσιμο του Σχολείου  και στη συγχώνευσή του στην Κιβωτό. Ιδιαίτερα να σημειώσουμε τη σαφή και κατηγορηματική  δήλωση του Αντιδημάρχου κ. Μιχαλογιάννη Κων/νου ότι το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλείσει, αλλά να παραμείνει να λειτουργεί όπως έχει, καθώς και την επίσης κατηγορηματική δήλωση όλων των γονέων, ότι απαιτούν να παραμείνει και να λειτουργήσει ως διθέσιο το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών. Σε αντίθετη περίπτωση, δήλωσαν, θα  αναγκαστούν  να φύγουν από τις Αμυγδαλιές και θα πάνε να κατοικήσουν μόνιμα στα Γρεβενά ή σε άλλη πόλη. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο της Κιβωτού.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι από όλους τους παρευρισκόμενους Αμυγδαλιώτες εκφράστηκε μεγάλη ικανοποίηση, για τη δημόσια δήλωση του Βουλευτή Γρεβενών ότι το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών δεν πρόκειται να κλείσει, αφού οι ίδιοι οι γονείς δεν συμφωνούν και για την επίσης δημόσια τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δασταμάνη Γεώργιου με την οποία τάσσεται ενάντια  στη συγχώνευση των ολιγοθέσιων σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών. Τους ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη του αγώνα μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο                Ο Πρόεδρος        Αργύριος Καραλιόλιος              Η Γεν. Γραμματέας        Ελένη Κ. Παπαζήση

Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011 Συνέντευξη του Βουλευτή Γρεβενών Θανάση Χαντάβα για όλα τα θέματα στον star-fm   Στη συνέντευξή του  αυτή ο κ. Βουλευτής μεταξύ των άλλων δήλωσε.... Για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις των σχολείων ανέφερε πως θα πρέπει η τοπική κοινωνία να αποφασίσει. Ειδικότερα αναφερόμενος στην περίπτωση του Δημοτικού σχολείου των Αμυγδαλιών είπε πως αφού οι ίδιοι οι γονείς δεν συμφωνούν δεν θα γίνει. Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ... http://www.star-fm.gr/?p=222

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011 Διδακτική επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας πραγματοποίησε σήμερα το σχολείο μας μαζί με το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Γεωργίου.....Εδώ μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψη και από το μαγευτικό τοπίο...

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011 «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλεών.... Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011, αντιπροσωπεία από εκπροσώπους όλων των φορέων των Αμυγδαλιών (Πολιτιστικός Σύλλογος, Τοπική Κοινότητα, Αθλητικός Σύλλογος, Γεωργικός Συνεταιρισμός), είχε συνάντηση με το βουλευτή Γρεβενών κ. Χαντάβα Θανάση. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του βουλευτή και εκεί οι εκπρόσωποι των φορέων κατέθεσαν το υπόμνημα διαμαρτυρίας για το προτεινόμενο κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών.  Δήλωσαν στον κ. Βουλευτή ότι η προτεινόμενη συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων Αμυγδαλεών, Βατολάκκου, Αγίου Γεωργίου και Κιβωτού, βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους όλους τους φορείς των Αμυγδαλεών, καθώς και όλους τους γονείς των μαθητών.  Επίσης εξήγησαν ότι αυτή η λύση εκθέτει σε πολλούς κινδύνους τους μαθητές κατά τη μεταφορά τους θα υπάρχει μεγάλη απώλεια χρόνου στην  αναμονή του μεταφορικού μέσου, αλλά και στη μεταφορά (ο χρόνος μεταφοράς είναι πολύ μεγαλύτερος από μισή ώρα, δηλαδή πολύ μεγαλύτερα από τα  όρια που ορίζονται) και γενικά οι καιρικές και οι συγκοινωνιακές συνθήκες δεν διασφαλίζουν τις παιδαγωγικές προϋποθέσεις για την ασφαλή και άνετη μεταφορά των μαθητών (ιδιαίτερα κατά την περίοδο του χειμώνα),  ανεβάζει πάρα πολύ το κόστος λειτουργίας (λόγω του μεγάλου κόστους μεταφοράς), επίσης ότι   όλοι οι γονείς, όλοι οι φορείς, αλλά και όλοι οι κάτοικοι, είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τη λειτουργία του 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών. Για όλους αυτούς τους λόγους δήλωσαν ότι απαιτούν να παραμείνει και να λειτουργήσει ως διθέσιο το  Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών και ζήτησαν από τον κ. Βουλευτή να πάρει δημόσια θέση και να υποστηρίξει το αίτημά τους. Ο κ. Βουλευτής αφού άκουσε με προσοχή τις προτάσεις μας, υποσχέθηκε ότι θα υποστηρίξει όπου και όσο χρειαστεί το αίτημα των φορέων για τη συνέχιση της λειτουργίας ως διθέσιου του  Σχολείου μας και δεσμεύτηκε να πάρει και δημόσια θέση. Τον ευχαριστούμε πολύ και αναμένουμε.

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011 Από τον  Δρ κ. Δημήτριο Καλαϊτζίδη Διευθυντή του Ραλλείου Πειραματικού Γυμνασίου Θηλέων και  Προέδρου του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΕΛΛ.ΕΤ. Πειραιά πήραμε το παρακάτω μήνυμα συμπαράστασης. Τον ευχαριστούμε πολύ.

" Είμαστε μαζί σας στον αγώνα να μη καταργηθεί το σχολείο σας.

Καλή επιτυχία, είδα ανάρτηση του κ Καραλιόλιου 

Δρ Δημήτριος Καλαϊτζίδης

Διευθυντής Ραλλείου Πειραματικού Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά

Πρόεδρος Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΕΛΛ.ΕΤ."

 

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 Υπόμνημα γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών....

Αμυγδαλιές 20-1-2011   Προς   1. Βουλευτή Γρεβενών 2. Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών 3. Δήμαρχο Γρεβενών 4. Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και

Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 5. Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών
  4. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το υπόμνημα, γονείς και κηδεμόνες του 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών, μόλις πληροφορηθήκαμε ότι προτείνεται η κατάργηση των Δημοτικών Σχολείων των Αμυγδαλεών, Αγίου Γεωργίου και Βατολάκκου και η ίδρυση ενός 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου στην Κιβωτό, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η πρόταση αυτή μας βρίσκει όλους κατηγορηματικά αντίθετους, για τους παρακάτω λόγους:
1. Εκθέτει σε πολλούς κινδύνους τους μαθητές κατά τη μεταφορά τους, ιδιαίτερα κατά την περίοδο του χειμώνα. Το ψηλότερο σημείο του δρόμου Αμυγδαλιών - Κιβωτού είναι πάνω από 950 μέτρα και το χειμώνα γίνεται πάρα πολύ επικίνδυνο.
2. Θα υπάρχει μεγάλη απώλεια χρόνου στην αναμονή του μεταφορικού μέσου, αλλά και στη μεταφορά. Η απόσταση είναι πολύ παραπάνω από 10 χιλιόμετρα και ο χρόνος μεταφοράς είναι πολύ μεγαλύτερος από μισή ώρα (δηλαδή πολύ μεγαλύτερα από τα όρια που ορίζονται).
3. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη λειτουργία του 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών γιατί προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στους μαθητές και στην τοπική κοινωνία.
Γι’ αυτούς τους λόγους απαιτούμε να παραμείνει και να λειτουργήσει ως διθέσιο το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών. Σε αντίθετη περίπτωση θα μας αναγκάσετε να φύγουμε από τις Αμυγδαλιές και θα πάμε να κατοικήσουμε μόνιμα στα Γρεβενά ή σε άλλη πόλη. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τα παιδιά μας να πάνε στο σχολείο της Κιβωτού.

Το υπόμνημα το υπογράφουν οι γονείς – κηδεμόνες όλων των μαθητών του Σχολείου:

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 Την βασιλόπιτά του έκοψε το σχολείο μας σήμερα Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011 (ήταν η τρίτη φορά στην ιστορία του σχολείου και ελπίζουμε να μην είναι και η τελευταία). Τυχερή της ημέρας ήταν η Μαρία της Α΄ τάξης που βρήκε το "φλουρί".  Εδώ μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες....

 

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΛΙΓΟΘΕΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ..... Άρθρο του Αργύρη Καραλιόλιου.....

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΛΙΓΟΘΕΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μία τελείως «μυστική» - «υπόγεια» διαδικασία χωρίς καμία ενημέρωση, κανένα διάλογο, στην κυριολεξία στο σκοτάδι,   για τη συγχώνευση και κατάργηση σχολείων. Στο πλαίσιο αυτό ακούγεται και πάλι πολύ έντονα η κατάργηση Ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων, τα οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα στο ημερήσιο τύπο (Έθνος, 27-11-2010) ανέρχονται περίπου σε 300 για όλη τη χώρα, με έμφαση σε Ολιγοθέσια Δημοτικά Σχολεία της ηπειρωτικής Ελλάδας.  

Τα κύρια επιχειρήματα, που αναπτύσσονται εστιάζουν στην άποψη ότι τα σχολεία αυτά είναι «ατροφικά» και προτείνεται η κατάργηση ή συγχώνευση κυρίως ολιγοθέσιων σχολείων,  για την εξοικονόμηση πόρων μέσω της μείωσης των εκπαιδευτικών που εργάζονται σ’ αυτά και της μείωσης των λειτουργικών δαπανών.

Όχι, κύριοι, τα ολιγοθέσια σχολεία δεν είναι κατώτερα των πολυθέσιων. Ούτε στις επιδόσεις των μαθητών τους, ούτε στην αλληλεπίδραση μαθητών με τους συμμαθητές τους και το δάσκαλο, ούτε στην κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών τους. Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύουν πρόσφατες επιστημονικές έρευνες και αυτό υποστηρίζουν έγκριτοι ειδικοί επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με το θέμα.  Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ...

Αρχική

2011

2010

2009 2008 2007 2006 2005